U KUĆI KRIO OKO 2, 5 KILOGRAMA PLASTIČNOG EKSPLOZIVA

I.M. (52) iz Donje Ljubije uhapšen je u srijedu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ubijanje i mučenje životinja i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija. On je , kako je utvrđeno krim obradom, isti dan ubio iz pištolja komšijskog psa. Policija je na licu mjesta pronašla  pištolj i određenu količinu municije.

 

Narednog dana policija je prilikom pretresa kuće i objekata koje koristi I.M. pronašla i oduzela oko 2, 5 kilograma plastičnog eksploziva, 18 detonatorskih kapisli,detonatorski brzogoreći i sporogoreći štapin, upaljač protiv pješadijske mine, detonatorske kapisle za inicijalnu pješadijsku minu i osigurače za mine.

 

U saradnji sa PS Sanski Most kod D.K  je pronađena automatska puška s drvenim kundakom, 165 metaka, dvije ručne bombe i pribor za čišćenje vatrenog oružja . U PU Prijedor navode da se pronađeno oružje prethodno nalazilo u kući osumnjičenog I.M.

 

Nadležnom Tužilaštvu u Prijedoru protiv I.M. biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela, a protiv D.K i E. K. i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija u vezi sa pomaganjem.

K.V.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!