Ujedinjena Srpska: Pod hitno mijenjati obrazovni sistem u državi (video)

Osvrćući se na obrazovni sistem u BiH, Snježana Hrvaćanin, kandidat Ujedinjene Srpske za NS RS u Izbornoj jedinici jedan, istakla je na današnjoj konferenciji za novinare da razvoj obrazovnog sistema godinama stagnira.

– Stoga smatram da je krajnje vrijeme da se neke stvari po tom osnovu ispitaju – navela je ona, dodajući da, prije svega, misli na metodički segment obrazovanja koji je, po njoj, nepraktičan i opterećujući za učenike, posebno one nižih razreda.

Ona je ukazala i na problem ugleda nastavničkog poziva, koji je, po njenim riječima, pao na najniži mogući nivo. Praveći poređenje, Hrvaćaninova je rekla da najbolji obrazovni sistem na svijetu ima Finska, i on se u 90 odsto procenata razlikuje od našeg.

Žarko Kovačević, kandidat Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu RS, istakao je da je u obrazovnom sistemu najveći problem stranačko zapošljavanje putem kojeg posao dobijaju nestručni ljudi. Po njemu, Prijedor je propustio šansu da bude univerzitetski grad, a mogao je da bude bar u rangu sa Bijeljinom.

– U Prijedoru postoje dvije visokoškolske institucije koje su, i nakon 20 godina, smještene u dvije barake. To ide na čast gradskim vlastima – rekao je Kovačević.

Zadovoljni smo dosadašnjom kampanjom i odzivom građana našim tribinama te njihovom reakcijom na naše kandidate. Stoga možemo da im poručimo samo to da vjeruju Ujedinjenoj Srpskoj kao što i mi vjerujemo u njih – rekao je Nenad Mejakić, nosilac liste Ujedinjene Srpske  za NS RS u Izbornoj jedinici jedan.

P.Š.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!