Uspješna sezona Atletskog kluba „Prijedor“

Na skupštini  Atletskog kluba „Prijedor“, analiziran je Izvještaj o radu kluba u 2018. godini. Sa 43 godine rada, ovaj kolektiv je jedan od vodećih klubova na ovim prostorima, a njegovi takmičari osvojili su na stotine medalja učešćem na prvenstvima RS, BiH i inostranstva.

Ove godine u klubu je 48 članova od kojih su polaznici Škole atletike, te oni koji deceniju rade u klubu. Na takmičenjima u RS i BiH, te međunarodnim smotrama ove godinE osvojili su 91 medalju. Rezultatima se ističu državni prvaci BiH Mirko Cvijić, reprezentativac BiH, te Sara Dašić  i Filip Radinović. Uz osam šampiona Republike Srpske rezultat vrijedan pažnje je prvo mjesto Sare Dašić na internacionalnom „Belom krosu“ u Beogradu, te 12 medalja na trkama u gradu Bovecu (Slovenija).

Klub je organizovao i jubilarnu 25. Uličnu trku „Prijedor 2018“ kao najmasovniju i najposjećeniju manifestaciju u regiji, a kroz cilj je prošlo 95.000 učesnika i preko 330.000 ljubitelja kraljice sportova pratilo je ovu prestižnu manifestaciju. Cilj atletskog kluba je omasovljenje i uvođenje djece u zdrav život.

U narednoj sezoni bogat je kalendar takmičenja a izdvajaju se: prvenstvo BiH, Hrvatske i Srbije  u dvorani, prvenstva BiH i Balkana u krosu, ulične trke, te prvenstvo BiH za cicibane i pionire. Uz ostvarenje normi za šampionat Balkana u krosu, cilj je osvajanje pet medalja na prvenstvu BiH u krosu, 10 do 20 medalja na prvenstvu Srpske, 10 medalja na prvenstvu BiH, te mjesto u reprezentaciji BiH.

Uz individualne pripreme za Balkansko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo za mlađe juniorke, zajedničke pripreme planiraju za sve čanove koji ispunjavaju klupske norme a to su: Mirko Cvijić, Ivana Knežević, Sara Dešić, Milica Došen, Anastasija Udovičić i Andrej Lukač. Da su u klubu domaćinski poslovali govori podatak da na računu imaju 5.678 KM i nemaju neizmirenih obaveza. Članarina se ne naplaćuje. Skupština je za predsjednika izabrala Milenka Vučkovića ,dok je Mirko Gruban novi član Nadzornog  odbora.

 

Klupska priznanja dodjeljena su za razvoj kluba Tomi Paviću, Radovanu Latinoviću i Risti Banoviću. Pred početak rada minutom šutnje odata je dužna pošta preminulom predsjedniku Skupštine Mladenu Lukiću.

M.Bogun

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!