Veče folklora u čast Slađanu Railiću (video)

Članovi kulturno-umjetničkih društava „Milan Egić“, „Dr Mladen Stojanović“ i „Kozara“ održali su sinoć memorijalni koncert u čast njihovom drugaru Slađanu Railiću, koji je preminuo prošle godine, nakon kratke i teške bolesti.

Slađan je bio član sva tri kulturno-umjetnička društva, a kako njegovi drugari kažu, igra i pjesma bili su njegov život. – Svi smo se okupili baš na njegov rođendan. On je volio igru i pjesmu, zato smo došli na ovu ideju. Pamtiću ga kao dobrog prijatelja – Jovana Lugonja iz SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“.

Pored školovanja nije mu bilo teško da odlazi na probe, mnoge koncerte, za sve je imao vremena, jer želja mu je bila da što brže savlada brojne koreografije.

– Kada sam došla u KUD „Kozara“ Slađan se nekako najviše istakao, on je bio taj koji mi je prvi prišao i pokazao prve korake. Bio je veliki drug – rekla je Sofija Pačariz iz KUD-a „Kozara“.

Međutim, okrutna bolest mu je stala na put, Slađan je bolovao od akutne limfoblasne leukemije, a preminuo je zbog virusnog oboljenja.

– Dogovorili smo se da na koncertu izvedemo baš one koreografije koje su Slađanu bile najdraže. Cilj nam je da ovaj koncert preraste u tradiciju – rekla je Marina Krneta iz KUD-a “Milan Egić”.

Slađanova porodica zahvalila se ovim mladim ljudima na njihovom  lijepom gestu.

– Njegov život je bio igra. Drago mi je što njegovi drugari čuvaju uspomenu na njega. Imam osjećaj da i on nastavlja da živi kroz njihovu igru i pjesmu – rekao je Zoran Railić, Slađanov otac.

Koncert je bio humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica biće namijenjen za nabavku opreme za prijedorsku bolnicu.

M.Stegić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!