„Vila“ proslavila Mitrovdan (video)

Srpsko pjevačko društvo “Vila” iz Prijedora proslavilo je krsnu slavu, Svetog velikomučenika Dimitrija, u narodu poznatiju kao Mitrovdan. Predsjednik “Vile”, protojerej stavrofor Ranko Maletić, rekao je da je Mitrovdan prilika da se okupe prijatelјi ovog društva i svete crkve te razmijene dobra iskustva. On je podsjetio da se Mitrovdan obilјežava od nastanka najstarijeg pjevačkog društva u Prijedoru.

– Okupili smo se oko trpeze lјubavi. Čestitam našoj „Vili“ krsnu slavu, kao i svima koji slave Svetog Dimitrija. Želim da ga proslave u zdravlјu, zadovolјstvu i duhovnoj radosti – rekao je Maletić.

Radujemo se proslavi Svetog Dimitrija, sa dragim gostima i prijatelјima koji su, ujedno, naši donatori, rekao je dirigent hora Alјoša Novaković, istakavši da su to lјudi velikog srca, široke duše, koji prepoznaju rad, kulturu i uspjeh „Vile“.

– Veliko je zadovolјstvo što se naši dragi gosti, svake godine, odazovu u istom broju. To je pokazatelј da smo sve ove godine na pravom putu – smatra Novaković.

U narednom periodu, mnogo je planova. U toku su pripreme za lokalne i regionalne nastupe, a „Vila“ se, sa obnovlјenim kapacitetima mladih glasovnih snaga, priprema za evropsko takmičenje horova u Grčkoj.

I. P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!