VIOLINA I VIOLONČELO ZA UČENIKE MUZIČKE ŠKOLE

Povodom obilјežavanja devedeset godina, predstavnici Fabrike keksa „Mira“ uručili su instrumente za učenike Muzičke škole „Savo Balaban“. Donacija novih instrumenata violine i violončela, u vrijednosti 1.100 maraka, od velikog je značaja za učenike ove škole.

Direktor prijedorske muzičke škole Alјoša Novaković rekao je da donacija novih instrumenata ima poseban značaj jer su stari dugo godina u upotrebi. On je dodao da je donaciji prethodio nastup učenika Muzičke škole na svečanoj proslavi jubileja fabrike keksa. –Donacija je jako značajna, a ovim primjerom apelujem na  druge kompanije da svojim donacijama pobolјšaju rad svih nas. Jako smo sretni i zahvalni predstavnicima „Mire“ – rekao je Novaković.

Zamjenik direktora Fabrike keksa „Mira“ Marina Cvjetićanin rekla je da su u razgovoru sa direktorom muzičke škole donirali ono što je učenicima najpotrebnije. – Mi smo angažovali učenike muzičke škole da svojim nastupom budu dio našeg jubileja i tako smo došli na ideju da ih obradujemo novim instrumentima – rekla je Cvjetićanin. Muzičku školu pohađa 365 osnovaca i 40 srednjoškolaca. U Fabrici keksa „Mira“ kažu da će u narednom periodu stipendirati jednog učenika ove škole do kraja školovanja.

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!