VRUĆINE RASTJERALE KUPCE (FOTO+VIDEO)

Toplotni talas koji je pogodio naše kraje  život otežava svima. Izuzetak nisu ni prodavci na Gradskoj tržnici, kojima vrućine uništavaju voće i povrće, te smanjuju obim kupaca.

– Ovo je katastrofa. Roba brzo kalira, a temperatura ovdje ide preko 40 stepeni, pa nema ni kupaca – rekao je Zoran Kragulj, prodavac sa pijace na Pećanima.  Zbog toga se veći dio građana odlučuje  namirnice potraži u tržnim centrima, dok oni koji idu na pijacu  to obave u jutarnjim časovima. Prodavci dodaju da se ponavlja situacija od zimus, a to je da vremenski uslovi negativno utiču na njihov rad. Tad je problem bio snijeg i hladnoća, a sad ih muče visoke temperature i sunce. Toga su svjesni i u upravi Gradske tržnice. Nepovoljni vremenski uslovi jedan su od razloga zbog kojih je popunjenost kapaciteta na zelenoj pijaci oko30%.

– Mi se nadamo da će do zime nadstrešnice na Pećanima biti zatvorena, jer je provedena sva potrebna zakonska procedura, a napravljen je i projekat. Gradska skupština donijela je odluku da će iz kreditnog zaduženja izdvojiti 200.000 KM za potrebe tih radova – rekao Darko Zgonjanin, direktor Gradske tržnice u Prijedoru.

Z.J.

foto: Giga

1 Comment

  1. dejanpd

    4. Avgusta 2017. at 0:54

    Zasto iz kreditnog zaduzenja, gdje je strucnjak koji je projektovao a gdje su strucnjaci koji su odobrili, uzmite od njihovih naknada, meni u Gomjenici nista ne znaci pijaca na Pecanima ili Trznica, a moram placati tu ludost i bezobrazluk ili neznanje sve sa kamatom. Jel ima potpis na odobrenju?! Onom prvom! E pa tome naplatite.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!