ZAVRŠNI KONCERT SKUD-a ,,Dr Mladen Stojanović” (video)

Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Doktor Mladen Stojanović“ večeras je održalo tradicionalni završni koncert u Dvorani „Mladost“. Publika је uživala u nastupu folklornih grupa, orkestra i ostalih sekcija ovog društva, koje ima oko 500 članova. Završni koncert jedna je od nekoliko velikih manifestacija koje tokom godine SKUD organizuje u Prijedoru, a njime obilježava kraj uspješne sezone.

Zoran Miladinović sa SKUD-om nastupa pet godina, uz suprugu i dva sina.

– Mnogo nam znače koncerti, lijepo je, družimo se, pjevamo, igramo i večeras smo nastupali svi: supruga, sinovi i ja  – rekao je Miladinović.

Predsjednica SKUD-a “Dr Mladen Stojanović”, Milena Marić Ciganović, rekla je da se na završnom koncertu predstavilo 10 folklornih grupa sa isto toliko koreografija.

– U prethodnom periodu imali smo 1.200 proba, preko 50 nastupa, što u RS tako i izvan granica. Premijerno, drugi put, predstavili smo igru iz Gornjeg Visokog. To nam je nova koreografija – rekla je Ciganovićeva.

Hor i orkestar SKUD-a „Doktor Mladen Stojanović“ učestvovaće, u okviru „Kulturnog ljeta“, na Poetskoj večeri u lapidariju Muzeja Kozare, 13. juna u 20 časova.

 

I.P.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!