„Žene u umjetnosti“ u novim prostorijama (video)

Udruženje „Žene u umjetnosti“ priredilo je performans pod nazivom „Umjetnička ljetna noć“ povodom sedam godina rada, ali i preseljenja u uslovniji prostor u Ulici Kralja Aleksandra 17.

– Uspjeli smo u tome zahvaljujući razumijevanju Gradske uprave Prijedor i sada ćemo moći lakše da realizujemo neke od brojnih aktivnosti. Sredinom jula ćemo imati audiciju za Ljetnu školu lutkarstva. Potrebno nam je osam dječaka i djevojčica uzrasta od 9 – 10 godina. One najtalentovanije ćemo, po završetku radionica, uključiti u Malu lutkarsku scenu, jer za rad s lutkama treba imati i ljubav i osjećaj – rekla je predsjednica Udruženja „Žene u umjetnosti“ Biljana Anđelić.

Posjetioci su mogli da razgledaju neke od 40 lutaka po kojima je ovo udruženje prepoznatljivo, uz scenske prikaze članova ovog udruženja. Bila je ovo prilika i za predstavljanje projekta „Da li slike spavaju“ koji sufinansira Grad Prijedor.

– To je radionički rad koji smo započeli od nove godine, a kao krajnji ishod imaće predstavu krajem septembra. „Da li slike spavaju“ obuhvata oko osam likova. Već je pola godine rada iza nas. Vršimo animaciju, primičemo lutkarsko pozorište djeci iz osnovnih škola i uopšte razvijamo ljubav prema lutkarstvu – rekla je Anđelićeva.

– Na lutkarsku sekciju idem skoro pa godinu dana. Ovdje mi je mnogo lijepo, razvijamo naše talente, družimo se, igramo i pamtiću ovo kao jednu od najljepših uspomena – rekla je Teona Radonjić. Desetogodišnja Jovana Đenadija radi s lutkama već tri godine. Zadovoljna je, kako kaže, što su dobili uslovniji prostor za rad.

U Udruženju „Žene u umjetnosti“ namjeravaju organizovati radionice iz književnosti, likovne umjetnosti, reciklaže namještaja i druge. Dobrodošli su, kako su poručili, i djeca i odrasli.

D. S.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!