Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, danas je na terenima Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” zvanično otvorio Međunarodni bijeli turnir “Prijedor open 2019” na kojem učestvuje preko 70 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Riječ je o četvrtom turniru kojim se, na zanimljiv način, u bijeloj opremi i sa drvenim reketima, kako se nekad igrao tenis u Prijedoru, obilježava 105 godina postojanja bijelog sporta u našem gradu.

-U Prijedoru se danas održava tradicionalni turnir u bijelom. Ovdje su teniseri iz regiona, ljudi koji vole tenis i sport u bijelom. Svim teniserima  želim sretnu 105. godišnjicu igranja tenisa na našim prostorima, da odigraju prijateljske mečeve, a gostima da se ugodno osjećaju – rekao je gradonačelnik Đaković. Vojo Pavičić, predsjednik Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović”, rekao je da ovaj turnir, u ovoj godini, predstavlja krunu i završetak zvanične sezone.

– Održavamo ga u godini kada obilježavamo 105 godina postojanja Tenis kluba, kada smo ponovo vratili “Fjučers” u Prijedor, tako da je cijela ova godina u Tenis klubu opravdala naš slogan “I više od tenisa” – rekao je Pavičić i dodao da ovaj sportski turnir šalje poruke tolerancije, međusobnog poštovanja, stvaranja novih poznanstava i nekih poslovnih veza. Ono što je najvažnije, po njemu, je da iz Prijedora šaljemo lijepe slike i poruke svijetu. Vrhovni sudija Nenad Jandrić istakao je da je Turnir revijalnog i takmičarskog karaktera, te da očekuje da se, osim kvalitetnog tenisa, vidi lijepo druženje prijatelja prijedorskog kluba iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH. Pored pehara, najboljima na Turniru biće dodijeljene nagrade za najljepše obučenu teniserku i tenisera. Pokrovitelj Međunarodnog turnira u bijelom je Grad Prijedor, uz brojne sponzore.

M.Z.