OTVOREN MEĐUNARODNI BIJELI TURNIR POVODOM 105 GODINA TENISA (video)

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, danas je na terenima Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” zvanično otvorio Međunarodni bijeli turnir “Prijedor open 2019” na kojem učestvuje preko 70 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji. Riječ je o četvrtom turniru kojim se, na zanimljiv način, u bijeloj opremi i sa drvenim reketima, kako se nekad igrao tenis u Prijedoru, obilježava 105 godina postojanja bijelog sporta u našem gradu.

-U Prijedoru se danas održava tradicionalni turnir u bijelom. Ovdje su teniseri iz regiona, ljudi koji vole tenis i sport u bijelom. Svim teniserima  želim sretnu 105. godišnjicu igranja tenisa na našim prostorima, da odigraju prijateljske mečeve, a gostima da se ugodno osjećaju – rekao je gradonačelnik Đaković. Vojo Pavičić, predsjednik Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović”, rekao je da ovaj turnir, u ovoj godini, predstavlja krunu i završetak zvanične sezone.

– Održavamo ga u godini kada obilježavamo 105 godina postojanja Tenis kluba, kada smo ponovo vratili “Fjučers” u Prijedor, tako da je cijela ova godina u Tenis klubu opravdala naš slogan “I više od tenisa” – rekao je Pavičić i dodao da ovaj sportski turnir šalje poruke tolerancije, međusobnog poštovanja, stvaranja novih poznanstava i nekih poslovnih veza. Ono što je najvažnije, po njemu, je da iz Prijedora šaljemo lijepe slike i poruke svijetu. Vrhovni sudija Nenad Jandrić istakao je da je Turnir revijalnog i takmičarskog karaktera, te da očekuje da se, osim kvalitetnog tenisa, vidi lijepo druženje prijatelja prijedorskog kluba iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH. Pored pehara, najboljima na Turniru biće dodijeljene nagrade za najljepše obučenu teniserku i tenisera. Pokrovitelj Međunarodnog turnira u bijelom je Grad Prijedor, uz brojne sponzore.

M.Z.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!