Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

LAŽNI INSPEKTOR MARJANOVIĆ OD STARICE IZNUDIO OKO 1.900 KM

NAJNOVIJE VIJESTI

Starica  M.K.( 79) iz Prijedora  nepoznatom muškarcu koji se predstavljao kao  inspektor Marjanović  u dva navrata dala je novac, ukupno oko 1900 maraka.

Starica se obratila policiji  drugog  septembra i prijavila da je od nepoznatog lica prije mjesec dana kupila pištolj, zbog kako je izjavila lične bezbjednosti. Nedugo nakon kupovine pištolja, tačnije 18 avgusta oko 11 i 30 sati u  njenu porodičnu  kuću stiglo je lice koje se predstavilo kao inspektor Marjanović. Rekao joj je da je došao po prijavi  nepoznatog građanina koji je prijavio pucanje iz vatrenog oružja. Lažnom inspektoru starica je  predala  prethodno kupljeni pištolj koji joj je on vratio nakon nekoliko dana, ali uz novčanu naknadu od 700 maraka kako protiv nje ne bi pokrenuo krivični postupak.

Dvanaest dana kasnije  na vrata  njene porodične kuće opet je pokucao lažni inspketor Marjanović . Došao je u pretres kuće i tom prilikom od starice iznudio još 600 eura. Policijski službenici CJB Prijedor su tokom rada na prijavi  došli do saznanja  da su krivično djelo prevara i iznuda počinili  M.K. i M.G. Protiv njih, a  nakon kompletiranja predmeta slijedi  izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka.