2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

14. Majski susreti mladih pjesnika (video)

Najnovije vijesti

Povodom Dana i slave Narodne biblioteke ,,Ćirilo i Metodije” u Prijedoru su održani ,,14. Majski susreti mladih pjesnika”. Na ovogodišnjim majskim susretima stihove su govorili  pjesnici iz Srpske.

Ova manifestacija ima za cilj promovisanje mladih književnika i kreativnih ljudi. Voditeljka programa Anela Sejarić Vujinović rekla je da su susreti pjesnika sa akcentom na književnost, ali sa ciljem da se promovišu i druge umjetnosti.

Večeras imamo 12 mladih pjesnika, tri gitare, imamo dvoje mladih glumaca i mnogo starijih kolega koji nam dolaze kao naša podrška iz Banjaluke i drugih gradova Srpske – rekla je Sejarićeva.

U okviru Dana i slave biblioteke slijedi ,,Urnebesna fizika” za osnovce, zatim uoči same slave, tradicionalno, dobitnik NIN-ove nagrade, Dejan Atanacković je naš gost sa svojim izdavačem i književnim kritičarem – rekla je Mara Ećim, direktorka JU NB ,,Ćirilo i Metodije”.

U okviru Dana i slave Narodne biblioteke ,,Ćirilo i Metodije”, i ove godine do kraja sedmice, organizovano je besplatno učlanjenje za sve Prijedorčane.

I.Pekarić