PRIJEDOR DOBIO PETI MURAL

Prijedor je dobio svoj peti mural na zidu Osnovne škole ‘’Desanka maksimović’’. Autor novog murala koji nosi naziv ‘’Negdje između početka i kraja’’ je akademski slikar Selver Begić kome  je kao pobjedniku konkursa pripala novčana nagrada od 3000 KM.

Mural je i pored lošeg vremena koje je pratilo njegovu izradu urađen u predviđenom roku, rekao je autor dodajući da mu je ovo bilo jedno vrlo lijepo iskustvo a ujedno i prvi mural ove veličine. Na umjetnički način, on je kako kaže, u njemu  prikazao svoj pogled na svijet.

Svečanosti otvaranja petog murala u Prijedoru prisustvovala je i pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković, koja je rekla da su umjetnici promjenili svijest i gledanje na grafite koji su danas umjetnička djela.

Prijedor odavno zovu gradom slikara, a odnedavno i gradom murala, istakao je Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je na otvaranja novog gradskog murala bio sa delegacijom italijanskog grada Trenta, na čelu sa gradonačelnikom Alesandrom Andreatom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!