Četvrtak, 25. Aprila 2024.
4.8 C
Prijedor

PRIJEDOR DOBIO PETI MURAL

NAJNOVIJE VIJESTI

Prijedor je dobio svoj peti mural na zidu Osnovne škole ‘’Desanka maksimović’’. Autor novog murala koji nosi naziv ‘’Negdje između početka i kraja’’ je akademski slikar Selver Begić kome  je kao pobjedniku konkursa pripala novčana nagrada od 3000 KM.

Mural je i pored lošeg vremena koje je pratilo njegovu izradu urađen u predviđenom roku, rekao je autor dodajući da mu je ovo bilo jedno vrlo lijepo iskustvo a ujedno i prvi mural ove veličine. Na umjetnički način, on je kako kaže, u njemu  prikazao svoj pogled na svijet.

Svečanosti otvaranja petog murala u Prijedoru prisustvovala je i pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković, koja je rekla da su umjetnici promjenili svijest i gledanje na grafite koji su danas umjetnička djela.

Prijedor odavno zovu gradom slikara, a odnedavno i gradom murala, istakao je Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je na otvaranja novog gradskog murala bio sa delegacijom italijanskog grada Trenta, na čelu sa gradonačelnikom Alesandrom Andreatom.