-1.2 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

190 saobraćajnih nezgoda u protekla tri mjeseca (video)

Najnovije vijesti

U Policijskoj upravi Prijedor danas je održana konferencija za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati rada u protekla tri mjeseca. Stanje bezbjednosti ocijenjeno je kao zadovoljavajuće. Međutim, u toj instituciji priznaju da nisu zadovoljni stanjem bezbjednosti u saobraćaju. U prva tri mjeseca dogodilo se 190 saobraćajnih nezgoda, što je za osam manje u odnosu na isti period prethodne godine, kaže Mario Milašin, načelnik Sektora policije. Tri nezgode su sa smrtno stradalim licima, 10 u kojima su učesnici zadobili teške tjelesne povrede i 40 saobraćajnih nezgoda sa lakšim povredama učesnika.

– Evidentirano je i 137 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom ili 15 manje u odnosu na uporedni period. Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina kod 31 saobraćajne nezgode, strana kretanja kod 28 nezgoda, prvenstvo prolaza kod 27 saobraćajnih nezgoda i alkohol kod 14 saobraćajnih nezgoda – naveo je Milašin.

U istom periodu evidentirana su ukupno 283 krivična djela ili za četiri odsto više u odnosu na isti period 2018. godine. Takođe, policijski službenici su evidentirali i kontrolisali 259 migranata, što je, prema riječima Sretoje Vujanovića, načelnika Policijske uprave, znatno više u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine.

– Većina migranata je evidentirana na području opštine Kozarska Dubica, a oni su uglavnom iz Pakistana i Irana. Policijski službenici prilikom postupanja sa migrantima pridržavaju se zaključaka Koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske u vezi kontrole i pristupanja migrantima – kaže Vujanović.

U proteklom periodu povećan je broj slučajeva nasilja u porodici. Ovom problemu će se ubuduće posvetiti više pažnje, poručeno je iz Policijske uprave.

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!