3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

4. biciklijada u čast grada (video)

Najnovije vijesti

U okviru obilježavanja 16. maja – Dana grada, Turistička organizacija i Biciklistički klub “Kozara” organizovali su 4. Biciklijadu koja je okupila brojne ljubitelje biciklizma. 

Direktor Turističke organizacije Prijedor, Amira Ganić, rekla je da je cilj ovogodišnje biciklijade popularizacija biciklizma kao načina života i obuka biciklista u saobraćaju.

Amira Ganić, direktor Turističke organizacije Prijedor

Uslov za učešće na Biciklijadi, pod motom “Rekreativno biciklom za Prijedor”, bili su – ispravno biciklo, kaciga, dobra volja, pozitivna energija i mogućnost učešća svih uzrasta, bez odustajanja. Svi oni koji su završili trku, bili su pobjednici četvrte 16-majske Biciklijade. 

Predstavnik Upravnog obora Biciklističkog kluba “Kozara” Darko Dakić rekao je da aktivna takmičarska sekcija ima oko dvadeset članova, a u Klubu je registrovano oko stotinu članova. 

Darko Dakić, predstavnik Upravnog obora Biciklističkog kluba “Kozara”

Ovdje su prisutni svi takmičarski članovi našeg kluba koji aktivno učestvuju u obezbjeđenju Biciklijade. Njihov zadatak je da danas budu pomoć na stazi. Momci u dresovima BK “Kozara” zaduženi su da paze na ostale učesnike, rekreativce – rekao je Dakić.

U okviru 4.Biciklijade održana je radionica za djecu na poligonu za male bicikliste koji su imali priliku da nauče kako se ponašaju biciklisti u saobraćaju. 

Sekretar Auto-moto društva Prijedor, Mirko Brkić, rekao je da je veoma bitno u najranijoj dobi učiti djecu kako da, vozeći biciklo, učestvuju u saobraćaju. 

Mirko Brkić, sekretar Auto-moto društva Prijedor

Poligon sa malim semaforima dio je brojnih radionica u Srpskoj i veliki je interes djece koja, na zabavan način, uče kako da učestvuju u saobraćaju. Iako tako mali ne učustvuju u saobraćaju, na poligonu se stiču osnovna znanja – rekao je Brkić.

Ovogodišnja biciklijada organizovana je uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, Auto-moto saveza RS i Auto-moto društva Prijedor.

I.Pekarić