“46. Književni susreti na Kozari” – svelana akademija

Povodom obilježavanja “46. Književnih susreta na Kozari”, u Pozorištu Prijedor održana je svečana akademija posvećena književnosti, Kozari i Prijedoru.

Prestižna književna nagrada “Skender Kulenović” pripala je piscu Zdravku Miovčiću za knjigu “Što je duša skupila”.– Nagrada mi mnogo znači zato što je prva za poeziju, ali kada imate 60 godina, onda znate da se život ne mjeri nagradama – rekao je Miovčić.

Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Organizacionog odbora “Susreta”, Mileno Đaković, uručio je Nagradu ,,Skender Kulenović” ovogodišnjem laureatu Zdravku Miovčiću, čija je knjiga nagrađena jednoglasnom odlukom žirija u sastavu Branko Letić, Ranko Popović i Đorđe Nešić.

Nakon centralne manifestacije na Kozari, “Susreti” završavaju sutra uveče, kada će u prijedorskoj Galeriji “Sreten Stojanović” biti održano veče laureata. Pokrovitelj “Susreta” je Grad Prijedor i Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, a suorganizatori su: grad Banja Luka i opštine: Gradiška, Kozarska Dubica, Kostajnica, Novi Grad, Laktaši i Srbac. Ovogodišnji književni susreti na Kozari u znaku su 150 godina od rođenja Alekse Šantića i Branislava Nušića i 80 godina od rođenja Dragana Kolundžije.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!