18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

ADEKVATNO OBILJEŽITI PJEŠAČKE PRELAZE

Najnovije vijesti

Forum za bezbjednost grada Prijedora zatražiće od nadležnih struktura u ovom gradu da se u što skorijem roku obilježe pješački prelazi budući da su, kako je rečeno, od deset posljednjih saobraćajnih nezgoda u sedam slučajeva oboreni pješaci.
Zamjenik načelnika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor Miloš Kovačević rekao je da ima dosta pješačkih prelaza u gradskoj zoni i na frekventnim lokacijama koji su ili samo djelimično obilježeni ili nisu nikako i da se adekvatno obilježava dio njih samo pred majske ulične trke.

“Mi molimo nadležne službe da obilježe prioritetne pješačke prelaze, a saobraćajna policija će im pružiti svu potrebno pomoć prilikom rada obustavama saobraćaja koje će trajati dok se boja na prelazima ne osuši”, rekao je Kovačević i napomenuo da su neradni dani, odnosno subota ili nedjelja, najbolje vrijeme za rad.

On je dodao da je najveći problem sa pješacima u vrijeme sumraka i da ima Prijedorčana koji po navici znaju gdje su postojeći pješački prelazi, ali da to ljudi koji nisu iz Prijedora ne mogu ni znati.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović zatražio je od saobraćajne policije listu prioritetnih pješačkih prelaza na osnovu koje bi Forum za bezbjednost zatražio hitnu intervenciju od nadležnih gradskih službi.

Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora usvojio je danas izvještaj o radu za prošlu i plan rada za ovu godinu, a predstavnici CJB Prijedor najavili su program edukacije u školama o maloljetničkoj delinkvenciji.

izvor: Srna

foto: Giga