Više desetina prijedorskih privrednika okupilo se na prezentaciju 5. Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava  poslovnim subjektima  koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge  koje mogu dovesti do smanjenja  nezaposlenosti i povećati konkurentnost i održiv društveno ekonomski razvoj. Organizatori prezentacije bile su Razvojna agencija Republike Srpske i Agencija za ekonomski razvog grada Prijedora  -PREDA.

Zahvaljujući sredstvima koje su obezbjeđene kroz  ,,Challenge to Change,, program, koji finansira  Švedska agencija za međunarodni razvoj  i saradnju SIDA, maksimalan iznos  grant sredstava za start up, preduzeća stara od šest do 24 mjeseca je 10.000 evra , a za mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju do  250 radnika ta suma je 30.000 KM, rekao je  Mićo Stanojević predstavnik Agencije za razvoj RS.

Aleksandar Drljača, vršilac dužnosti direktora agencije PREDA, istakao je da će potencijalnim korisnicima ova agencija biti na raspolaganju u popunjavanju aplikacija.

-Smatramo da je ovo jedan izuzetno dobar poziv. Sredstva su značajna, mogu da im pomognu, i nadamo se da će ovaj projekat biti produžen za još godinu i po dana- rekao je Drljača.

P.Š.

PrethodniPOJAČATI MJERE HIGIJENE U ŠKOLAMA
SlijedećiPRIJAVE ZA PROJEKAT “SOCIJALIZACIJA DJECE RS” DO 17. MARTA (video)