Agencija za ekonomski razvoj grada PREDA-PD dodijelila je pakete sa zaštitnim sredstvima za 18 malih i srednjih preduzeća. Ova donacija dio je projekta „REPRO – Obezbjeđivanje podrške poslovanju i izvozu kompanija iz drvoprerađivačkog sektora u prijedorskoj regiji kroz kreiranje resursnog centra“. Uručeni paketi sadrže setove dezinfekcijskih sredstava, maske i rukavice.

Po riječima  Branislava Vujasina, projekt menadžera u Agenciji PREDA-PD, cilj projekta je jačanje konkurentnosti drvoprerađivačkog sektora na području Prijedora, kroz inovativne pristupe i unaprjeđivanje poslovne saradnje i umrežavanja.

Projekat uvodi nove tehnologije i IKT alate u poslovanju ciljanih kompanija, a aktivnosti se fokusiraju na jačanje kapaciteta ciljanih kompanija i poslovnog udruženja Klaster „DRVO Prijedor“. Dostavljena dezinfekciona sredstva će omogućiti preduzećima da sigurnije nastave sa proizvodnjom i odgovore na visoke higijenske standarde u zaštiti zaposlenih radnika – rekao je Vujasin.

Ukupna vrijednost projekta je preko 374.000 KM, od čega je Evropska unija kroz „EU4Business“ osigurala bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 300.000 KM. Realizuje ga Agencija „PREDA-PD“, u partnerstvu sa Klasterom „DRVO-PD“ i preduzećem „Gavranović“ d.o.o. Prijedor.

Projekat „EU4Business“ vrijedan je 16,1 miliona evra, a zajednički ga finansiraju Evropska unija  sa 15 miliona evra i  Savezna Republika Njemačka sa  1,1 miliona evra.

KV