Agencija za ekonomski razvoj grada „PREDA- PD“ jedna je do vodećih razvojnih organizacija u BiH na polјu ekonomskog i društvenog razvoja i očuvanja životne sredine.

„Do 2010 godine agencija „PREDA“je bila usmjerena na realizaciju fizičke strukture za razvoj preduzetništva“, riječi su program menadžera ove agencije Milene Simatović Gnjatović.

-Od  2010 godine fokus je prešao na rješenje jednog gorućeg problema, a to je funkcionisanje tržišta rada. Samim tim prethodnih godina „PREDA“ je aktivno uklјučena u proces obrazovanja, aktivno radi ne samo na opremanju naših škola, obezbjeđivanju  bolјih uslova za redovno obrazovanje, nego i u drugim segmentima, a to su edukacije odraslih osoba i njihova prekvalifikacija i dokvalifikacija, osposoblјavanje u skladu sa potrebama tržišta rada – rekla je Simatović Ganjatović.

Trenutno su u toku projekti prekogranične saradnje. Direktor Agencije Aleksandar Drlјača rekao je da je u narednom periodu u planu realizacija četiri velika projekta. Jedan od projekata u koji je uklјučena „PREDA“ je nabavka opreme za radiologiju u prijedorskoj bolnici koja vrijedi 450.000 evra.

-Jedan od projekata je saradnja sa partnerima iz Hrvatske i  Crne Gore gdje je u planu izgradnja i proširenje hladnjače i distributivnog centra za voće na području Omarske gdje će naši polјoprivrednici koji se bave proizvodnjom i distribucijom voća biti u prilici da svoje proizvode skladište i prodaju po nekim povolјnijim cijenama. Nadamo se da će razvijati polјoprivredne grane voćarstva na području grada Prijedora – rekao je Drlјača.

On je istakao da je projekat energetske efikasnosti u saradnji sa partnerima iz Hrvatske i Crne Gore od velikog značaja. Riječ je o projektu solarne elektrane koja bi prijedorskom „Vodovodu“ omogućila uštedu električne energije i pobolјšala rad organizacije ovog preduzeća.

I.P.

PrethodniStonoteniseri “Prijedora” gostuju u Vitezu
SlijedećiPavić: DNS se ne slaže sa ovim načinom prodaje RŽR „Ljubija“ (video)