Akcija „Budimo humani“, u kojoj volonteri dostavljaju namirnice starijim i nemoćnim u punom je jeku.  Akciju realizuju volonteri okupljeni oko Omladinskog  savjeta Prijedor (OSP).

Građani kojima mladi dostavljaju osnovne potrepštine izuzetno su zahvalni. Tako i Sveto Pašić, sedmadesetšestogodišnjak kojeg su volonteri danas obišli. Kako kaže Sveto, lijepo je vidjeti mlade koji su tako željni da pomognu drugima, naročito u ovakvim okolnostima.

 – Hvala im što pomažu nas starije, ali i sve ostale koji sad moraju ostati u svojim domovima u ovoj situaciji. I još moram reći da se pridržavam svih mjera i naredbi, i smatram da bi svi tako trebali da rade – kaže Sveto.

Upravo je vedar duh i pozitivan stav poptu Svetinog dodatni podstrek volonterima u ovoj akciji, kaže sekretar OSP-a Radovan Đaković.

– Ovo je već treća uspješna akcija ove vrste koju provdimo ovih dana. I baš nam je drago kad nas dočekaju naši stariji sugrađani koji zrače pozitivnom energijom. Malo nas je iznanadio snijeg, ali ne može nas omesti. Mi smo dovoljno snažni i organizovani da uspijemo u svom naumu. Jer mladi su najača snaga i kičma ovog društva – poručio je Đaković.

Zahvalnost svim mladima koji su se odazvali pozivu za volontiranje uputio je Srđan Šobot, predsjednik OSP-a. Zahvalio se i organizacijam koje su odlučile da se uključe u akciju „Budimo humani“.

– Javljaju nasm se razna udruđženja, poput Kluba malog fuudbala, volonterskog kluba Crvenog krsta, koji su dali svoje omladince na raspolaganje u ovako teškim vremenima. Volonter ima dovoljno, i svaki dan je taj broj sve veći – dodao je Šobot. On se zahvalio i makrtu „Nikić“ i apoteci „Biopharm“ jer su im maksimalno izađli u susret.

Iz OSP-a su još jednom ponovili da građani mogu da im se jave  svakog dana od 09.00 do 12.00 časova, pozivom na broj 065/836-968.

Z.J.