Centar javne bezbjednosti Prijedor, povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, realizuje informativno-propagandnu kampanju pod nazivom “Petarde nisu igračke – ne dozvolimo da se smijeh pretvori u krik”.

img_3685

Danas su građanima dijelili letke s ciljem informisanja o opasnostima i posljedicama nezakonite i nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja.

img_3673 

Policija na ovaj način želi da informiše građane, a posebno učenike, o mogućim posljedicama nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima i o zakonskim odredbama koje sankcionišu upotrebu nedozvoljenih pirotehničkih sredstava. U okviru ovih aktivnosti policijski službenici će izvršiti i pojačanu kontrolu u cilju sprečavanja neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava.

img_3680

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na vlasnike trgovačkih radnji koje se bave prodajom pirotehničkih sredstava da to čine u skladu sa zakonskim propisima, kao i na građane da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava na način koji je zakonom zabranjen.

Napominju da su za upotrebu pirotehničkih sredstava, protivno zakonskim odredbama, predviđene novčane kazne u iznosu od 300 do 900 KM.

M.Stegić

foto: Giga

PrethodniPOSTAVLJENA IZLOŽBA O SARAJEVSKOJ HAGADI
SlijedećiVEČERAS  47. IZBOR SPORTISTE GRADA PRIJEDORA