25 SREDNJOŠKOLACA DAROVALO KRV

U akciji “Moje prvo darivanje” danas je učestvovalo 25 učenika prijedorske Elektrotehničke škole. Tokom cijelog marta, prijedorski srednjoškolci imaće priliku da po prvi put daruju krv. Ovu akciju tradicionalno organizuje Crveni krst Prijedor.

Zoran Veselinović

Zoran Veselinović, sekretar prijedorskog Crvenog krsta

– Iz godine u godinu ova kampanja je sve uspješnija. Mladi, koji su napunili 18 godina, ovim su pokazali da sami žele da postanu članovi najhumanije porodice, a to su davaoci krvi – rekao je Zoran Veselinović, sekretar prijedorskog Crvenog krsta. Kako kažu učenici, primarni motiv je humanost, jer darivanjem krvi spašava se ničiji život.

Milica Maksimović

Milica Maksimović, učenica Elektrotehničke škole

– Prvi put darujem krv i pozivam sve moje vršnjake da i sami postanu davaoci. Nije to ništa strašno – navela je učenica Milica Maksimović.  Cilj akcije je promocija davalaštva krvi među mladima, a prednost je to što se, putem ovakvih aktivnosti, mogu otkriti rijetke krvne grupe. U Crvenom krstu očekuju da će se, do kraja akcije, odazvati oko 120 dobrovoljnih davalaca. Krv su prethodno darovali i studenti Rudarskog fakulteta.

Z.J.

foto: Giga

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!