20.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

AKCIJA „SUMRAK“: ZAPLIJENJENO 22 KG MARIHUANE

Najnovije vijesti

U akciji kodnog naziva „Sumrak“ pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Okružnim tužilaštvom Banjaluka, zaplijenili su više od 22 kilograma marihuane na području Prijedora.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor Dalibor Ivanić rekao je da su tokom jučerašnjeg dana i danas pretresene tri lokacije na području grada, te da su uhapšena lica čiji su inicijali M.R. /37/ i D.D. /34/ iz Prijedora protiv kojih će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge. Uhapšeni su policiji odranije poznati po krivičnim djelima u vezi sa narkoticima. U CJB Prijedor su naveli da je teško precizirati o kojoj tržišnoj vrijednosti droge je riječ, ali da je to oko 250.000 KM.

U pretresu je pronađena visokokvalitetna marihuana, bez korijenja, bez stabljika i lišća, sa takozvanim `hedovima`. Uz drogu su pronađeni i digitalna vaga, drobilica, selotejp trake, makaze i plastične vrećice koje se koriste za pakovanje.

Akcija “Sumrak” nastavlja se danas.

M.Stegić

foto: Giga