11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

AKCIJA UČENIKA I POLICIJE KOD SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA (FOTO i VIDEO)

Najnovije vijesti

Članovi Školske saobraćajne patrole iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Busnova danas su, zajedno s policajcima, ukazivali na neophodne mjere opreza prilikom prelaska ulice učenicima kod srednjoškolskog centra u Prijedoru. A da opreza nikad nije dosta, potvrđuje nedavni primjer srednjoškolke koju je udarilo auto prilikom prelaska ulice u blizini škole. Stoga su mali saobraćajci iz Busnova svojim starijim kolegama željeli prenijeti nešto od onoga što su naučili, s ciljem podizanja bezbjednosti djece u saobraćaju.

– Najviše bih skrenula pažnju djeci prilikom prelaska pješačkog prelaza da moraju paziti na vozila, pošto neki vozači nisu dovoljno pažljivi niti precizni. Podrazumijeva se da mladi prelaze ulicu preko zebre te da prvo pogledaju lijevo i desno – savjetuje Sandra Stanković, učenica osmog razreda OŠ „P. P.

Njegoš“ iz Busnova.  Goran Gavranović, pomoćnik komandira Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor, pohvalio je primjer škole u Busnovima koja je, kako je rekao, jedinstvena u Prijedoru po tome što ima oformljenu saobraćajnu patrolu, a nema sumnje da će učenici znati da dobro iskoriste stečeno znanje. Djeca su imala fluorescentne prsluke, stop tablice i po potrebi zaustavljala nesavjesne vozače i neoprezne pješake.

Učenici su se složili da bi prvenstveno odrasli trebalo da budu dobar primjer mladima kada je riječ o bezbjednom ponašanju u saobraćaju, mada bi neke od njih valjalo povremeno poslati na popravni iz saobraćajne kulture. Ova akcija dio je kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Zaštitimo djecu u saobraćaju“.

D.S.

foto: Giga