18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

AKCIJA „VOZAČ-PJEŠAK“

Najnovije vijesti

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su u sklopu pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i u okviru  akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, od  21. do 22. septembra 2016. godine, realizovali regionalnu akciju kontrole predostrožnosti vozača i pješaka u saobraćaju.

Tokom sprovedenih aktivnosti od ukupno 151 kontrolisanog vozača, sankcionisano je 78 vozača ili 52 odsto od ukupnog broja kontrolisanih vozača zbog nepoštovanja obaveze vozača prema pješacima prilikom kretanja po kolovozu.

Zbog prekršaja „kretanje pješaka po kolovozu na mjestima gdje postoji trotoar ili druga površina određena za kretanje pješaka“, „prelazak kolovoza za vrijeme trajanja zabrane prelaska na sabraćajnom svjetlosnom znaku“ i „prelazak kolovoza izvan za to obilježenih prelaza“ sankcionisano je ukupno 18 pješaka rekla je portparol CJB Marija Matić.

Iz policije navode da je ova akcija imala za cilj povećanje bezbjednosti pješaka kao i učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti navode iz policije.

Iz CJB Prijedor apeluju na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

I.Stojnić