Kampanja pod nazivom „Proslavi odgovorno – ako misliš piti, vozač nemoj biti”, počela je 15. decembra, a trajaće do kraja januara sljedeće godine.

Cilj je da se skrene pažnja javnosti na činjenicu da predstojeći novogodišnji i božićni praznici donose sa sobom povećano konzumiranje alkohola, zbog čega je važno uticati na svijest vozača da pijani ne sjedaju za volan, već u tim situacijama da koriste sredstva javnog prevoza ili taksi službu. Predstavnici Auto-moto društva Prijedor i policijski službenici PU Prijedor, danas su, na Glavnom gradskom trgu, dijelili saobraćajno-obrazovni materijal, a prisutni su uz pomoć “pijanih naočara” imali priliku da vide kako izgleda stanje pod dejstvom alkohola.

U Srpskoj se od januara do novembra ove godine dogodilo 8.713 saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo 98 lica, a 508 zadobilo teške tjelesne povrede. Alkohol je bio jedan od najčeših uzroka nastanka navedenih saobraćajnih nezgoda.

Kampanja će biti sprovedena na teritoriji cijele Republike Srpske, a organizuju je Ministarstvo saobraćaja i veza RS, MUP RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS i 48 Auto-moto društava, te preduzeće “Molson kors” i lokalne zajednice.

M.Stegić

 

 

PrethodniOTVOREN PUT U MUJKANOVIĆIMA (video)
SlijedećiKRAŠEVA SLATKA BAJKA STIŽE U SLATKU ZIMSKU ČAROLIJU