2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Aktiv žena SDS Prijedor: ŠTA SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA (VIDEO)

Najnovije vijesti

U organizaciji Aktiva žena Srpske demokratske stranke, Gradskog odbora Prijedor, večeras je održano predavanje na temu „Šta svaka žena treba da zna“. Mr sc. Arijana Elenkov, specijalista ginekologije i akušerstva, govorila je o važnosti preventivnih pregleda i odgovarala na brojna pitanja žena koje su prisustvovale ovom edukativnom predavanju.

– Svaka žena ima pet razdoblja u životu, a karakteriše ih potpuno druga problematika. Žene, manje-više, uvijek misle: „Zašto da idem na preglede? Ako sam mlada, onda sam mlada, ne boli me ništa, ako sam stara, onda sam prestara, kad nisam dosad išla, ne moram ni sad“. Međutim, svako doba ima svoju specifičnu problematiku i ništa od toga nije zanemarljivo. Maligni karcinomi ne biraju godine. Pogotovo karcinom jajnika, on ne bira i ne pita za godine. Četvrtina svih karcinoma otpada na karcinom dojke, nakon toga dolazi debelo crijevo i pluća, a onda ponovo ginekološki karcinom: karcinom grlića, materice, jajnika – rekla je Elenkova.

Biljana Knežević, predsjednik Aktiva žena Gradskog odbora SDS Prijedor i regije, Izborna jedinica jedan, rekla je da su ovo predavanje organizovali povodom Svjetskog dana porodice, 15. maja.

– Odlučili smo da taj dan posvetimo  ženi, jer upravo je žena stub porodice – naglasila je Kneževićeva.

 

D. S.