Demokratski narodni savez u svom programu posebnu pažnju posvećuje socijalnoj politici, a kroz svoje aktivnosti redovno organizuje i humanitarne akcije, kažu u ovoj stranci čiji su aktivisti danas uručili pomoć u namirnicama i higijenskim sredstvima osmočlanoj porodici Miljević u Novoj Orlovači.

Ova porodica preživljava od nešto dječijeg dodatka i socijalne pomoći koju dobija najstariji član domaćinstva. Kako nam je ispričala Dragana Majstorović, majka tri sina i dvije kćerke, muž nadničenjem zaradi nešto.

– Živimo od 260 maraka dječijeg dodatka. Muž radi na dnevnice. Zahvalila bih svima iz DNS-a na ovako lijepoj posjeti i pomoći koju su nam pružili. Ovo mi puno znači – kazala je Majstorovićeva.

Zbog nezavršene kuće, ova porodica živi u lošim uslovima. Najveći problem im je, kako kaže Dragana, što nemaju kupatilo i vodu u kući.

Pružanje pomoći socijalno ugroženim građanima spada u redovne aktivnosti koje provodi DNS  zahvaljujući svojim aktivistima. Prepoznajemo najugroženije porodice, a onda kroz humanitarni rad i dobrovoljne priloge nastojimo da im olakšamo težak život, rekao je Dragutin Rodić, kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora, koji je danas posjetio porodicu Miljević.

-DNS će i ubuduće vršiti ovakve aktivnosti. To ne radi samo DNS, nego i svi ljudi koji su na određenim dužnostima, a ispred su DNS-a, dakle ispred Udruženja penzionera, Boračke organizacije ili direktori škola. Drago nam je što smo bili u prilici da donesemo ovaj skroman poklon, a ono što ćemo pokušati da riješimo u najskorije vrijeme kroz humanitarne priloge je kupatilo koje ova porodica nema – najavio je Rodić.

Ranko Jakovljević, predsjednik Savjeta MZ Orlovača, u čijem je sastavu je naselje Nova Orlovača, rekao je da se ovoj porodici i ranije pomagalo, kroz aktivnosti mjesne zajednice.

– Programski smo se obavezali da obilazimo ugrožene porodice i pružamo im pomoć preko raznih organizacija: od Udruženja penzionera, Boračke organizacije do raznih humanitarnih udruženja – rekao je Jakovljević.

Praksa pružanja pomoći i sistemskog rješavanja problema ugroženih porodica prisutna je u DNS-u od samog osnivanja ove političke partije, jer, kako kažu, socijalna politika je vrlo važan dio sveukupnog programa Stranke.

P.Š.