I na proteklom zasjedanju gradske skupštine naviše odborničkih pitanja ticalo se  za infrastrukturnu problematiku i planirane projekte iz ove oblasti. Tako je bilo nekoliki pitanja vezanih za izgradnju sportskih dvorana na području Prijedora. Odbornik Srpske demokratske stranke Ratko Stojić  pitao je kako teku radovi na izgradni dvorane na Urijama, te da li je neko pomogao gradu u finansiranju radova. Gradonačelnik Milenko Đaković odgovorio je da je Vlada RS obezbijedila 4 miliona KM. 

 Stojićev stranački kolega Slavko Švraka pitao je šta se dešava sa izgradnjom dvorane u Omarskoj, gdje se, po njegovim riječima, čini da je sve stalo nakom postavljanja osnovne betonske konstrukcije. Gradonačelnik je rekao da nadzor izvedenih radova nije u nadležnosti gradskih službi, te da se zato tačno i ne zna dokle se stiglo sa realizacijom investicije.- Dvorana  u Omarskoj gradi se u skladu sa sredstvima obezbijeđenim za ovu fazu radova, a bilo je obezbijeđeno 488.000 KM. I to su sredstva koja su u ovom trenutku obezbijeđena. Ja ne mogu potvrditi, pošto  nisu nadležni gradski organi, da li je investicija stigla do kraja. Ali u svakom slučaju, za buduću izgranju moraćemo obezbijediti sredstva, ili grad ili Vlada RS – poručio je Đaković.

Odbornik DNS-a Brane Radanović pitao je kada se može očekivati vodovod sa Tomašičkih jezera.  Gradonačelnik je pojasnio da su ispitivanja na tom lokalitetu završena, te da se može očekivati da će se napraviti još dvije bušotine. Riječ je o projektu koji je dio projekta Evropske investicione banke, i očekuje se da će u narednom periodu biti obavljen sastanak sa nadležnom republičkom komisijom kako bi se obezbijedila sredstva, rekao je Đaković. – Znate da je zbog brojnih političkih pitanja na nivou BiH bilo raznih zaustavljanja finansiranja projekata. Naročito zbog neusvajanja pojedinih strategija, pa su jedno vrijeme bila obustavljna i donatorska sredstva iz IPA fondova. Kad se ta sredstva odblokiraju mi ćemo biti obaviješteni od nadležne komisije – rekao je Đaković.

Đaković je naglasio da još uvijek nije stiiglo obavještenje da su sredstva odblokirana, dodavši da su u piatnju veliki projekti koji se 50% finansiraju kreditom, 35% donatorskim sredstvima a 15% je učešće građana.

Z.J.

Prethodni„Prva tolerancija Prijedor“ sutra obilježava Međunarodni dan tolerancije (video)
SlijedećiStigla pomoć sestrama Sablić (video)