3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

ALEJA LJUBAVI ULJEPŠALA PRIJEDORSKI PARK

Najnovije vijesti

Prijedor, 04. april 2018. godine – Danas je organizovana završnica aktivnosti „Aleja ljubavi“ i iznenađenja koje je domaći trgovački lanac “Tropic”, povodom Dana zaljubljenih, pripremio za sve Prijedorčane.

Stotinu sadnica čempresa, koje su zasadili članovi Planinarskog društva “Klekovača” i Nacionalnog parka “Kozara”, a koje su posvećene Prijedorčanima i njihovim voljenim osobama, od danas uljepšavaju park prijedorskog Starog grada pokraj Bereka.

 

„Drago nam je da smo konačno dočekali lijepo vrijeme za sađenje čempresa. Vremenske neprilike uticale su na pomjeranje realizacije ove aktivnosti, ali su se članovi Nacionalnog parka “Kozara” svojski potrudili da očuvaju sadnice. Nadamo se da će, kako Prijedorčani, tako i svi oni koji se nađu u prolazu, uživati u novom ruhu parka i prepoznati značaj ovog projekta čiji je jedan od ciljeva zaštita životne sredine, ali i dodatno ozelenjavanje šetačke i izletišne zone Prijedora,“ navela je Aleksandra Marković, portparol domaćeg trgovačkog lanca “Tropic”.

Draško Anđelić, zaposlen u Nacionalnom parku “Kozara” i jedan od učesnika aktivnosti sađenja, izrazio je veliko zadovoljstvo što je „Aleja“ ugledala svjetlost dana i u njegovom gradu i nada se da će svi njegovi sugrađani zajedničkim snagama učiniti da park i Aleja ljubavi još dugi niz godina opstanu i uljepšavaju grad Prijedor.