AMBASADOR GRAHOVAC: POJAČATI EKONOMSKU DIPLOMATIJU (VIDEO)

Gradonačelnik Milenko Đaković razgovarao je danas u Prijedoru sa ambasadorom BiH u Švajcarskoj, Anđelkom Grahovcem, o dosadašnjoj saradnji sa ovom državom, s akcentom na buduće projekte i privlačenje stranih investicija. Švajcarska je zemlja poznata po visokoj cijeni radne snage, zbog čega izmješta dio svoje proizvodnje širom svijeta. To treba iskoristiti za privlačenje što više investitora u Bosnu i Hercegovinu i Prijedor, rekao je ambasador Grahovac, na prijemu kod gradonačelnika Prijedora.

– Na nama, koji radimo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima širom svijeta, je da pokušamo pronaći što više investitora, da pojačamo ekonomsku diplomatiju kako bi privukli našu dijasporu koja je zaista moćna. To je već 2-3 generacija u Švajcarskoj, koji bi investirali na ovim prostorima i otvarali nova radna mjesta – rekao je Grahovac.

Na neke od dosadašnjih vidova saradnje sa Švajcarskom vladom, podsjetio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković:

– Poznato je da je prvi vodovod koji smo radili u Prijedoru, realizovan kroz grant Švajcarske vlade, u iznosu od 14 miliona švajcarskih franaka. Takođe smo imali više korisnih projekata, pogotovo za praktičnu nastavu u srednjim školama, koje je podržala Švajcarska – rekao je Đaković.

Ambasadori su uvijek dobrodošli u Prijedor kao otvoren grad, sa željom da se dalje razvija, prije svega u ekonomskoj sferi, ali i svim drugim oblastima života, poručio je gradonačelnik Đaković.

D. S.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!