0.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

AMILA MEMIĆ, PJEVAČKO ČUDO IZ KOZARCA

Najnovije vijesti

Kad pomislite na lijepu pjesmu i Kozarac, jedna od prvih asocijacija  je i četrnaestogodišnja Amila Memić, učenica osmog razreda Osnovne škole „Kozarac“, koja je svoje pjevačko umijeće ovih dana pokazala i na novogodišnjem  koncertu „ I djeca znaju pjevati“ koji je u  organizaciji Maximum Music produkcije održan u Sarajevu.

amila-2

Amila kaže da je samo učestvovanje na ovom koncertu, na koji je ispratio Kozarac a do Sarajeva  pun autobus i dva kombija navijača, za nju lično veliki uspjeh.

-I izuzetna  čast. Veliko hvala dugujem i svojim prijateljima, sponzorima koji su me velikodušno podržali i naravno navijačima i mojoj porodici koji su bili tu uz mene i bodrili me čitavo vrijeme. Iako nisam pobijedila za mene je velika pobjeda to što sam stekla nova prijateljstva, upoznala nove ljude koji su mi postali jako dobri prijatelji. Sve u svemu jedno nezaboravno iskustvo- kaže ova lijepa i skromna djevojčica koja s podjednakim uspjehom pjeva i balade „koje joj najviše leže“, ali i sevdalinke.

amila-s-roditeljima

Na svoju djevojčicu posebno su ponosni roditelji Amira i Zijad i naravno zahvalni svim onim koji podržavaju njenu želju da se jednog dana, vjerovatno i upisom u srednju Muzičku školu, nastavi baviti muzikom i solo pjevanjem.

amila-3

Amila je javnosti postala poznata i po tom što neku od pjesama koja joj se mnogo dopada pjeva na najmanje desetak  jezika. Prije dvije godine, kad nam je ovo otkrila rekla je i da su joj omiljeni kineski, japanski, talijanski, arapski, ruski, španski, engleski, francuski…Pjesmu za početak dugo preslušava.

-Onda je zapamtim i ne zaboravljam – kaže Amila i dodaje da je to sve skupa jako zabavlja.

M.Z. i D.St.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!