-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

APATIN BIBLIOTECI U OŠTROJ LUCI DONIRAO PREKO 200 KNJIGA

Najnovije vijesti

Biblioteka „Dragica Zečević“ iz Oštre Luke od danas je bogatija za  preko  200 knjiga. Riječ je o ličnoj i donaciji opštine Apatin, kaže Apatinac Đorđo Kuridža, koji je bio i pokretač ideje da se police male biblioteke u Oštroj Luci obogate novim naslovima.

„ Tu ima i stručne literature, beletristike, poezije, od klasika do domaćih, zavičajnih autora. Potrudio sam se da ovoj biblioteci poklonim i 61 svoju knjigu, a onda sam dobio podršku i u opštini, gdje su prikupili ostalo. Jednu od knjiga donirala je i predsjednica opštine“, kaže Kuridža koji je  predstavnike Oštre Luke, koja bi uskoro moglo biti i bratska opština Apatinu, pozvao u uzvratnu posjetu.

Na knjigama koje su značajno obogatile fundus biblioteke koja je osnovana u decembru prošle godine, zahvalio se Veljko Kuridža, zamjenik predsjednika Udruženja „Savjest“ iz  Oštre Luke, koje je uz podršku opštine iniciralo osnivanje ove kulturne ustanove.

„Počeli smo sa 130 naslova, a danas sa ovom donacijom, imamo hiljadu i po knjiga. Ljudi iz Apatina su pokazali želju da nam pomognu i doniraju toliki broj knjiga“, rekao je Kuridža i najavio da bi buduća saradnja između opština Apatin i Oštra Luka mogla imati i privredni predznak.

M. Z.