3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

APEL GRAĐANIMA DA ZAŠTITE IMOVINU U VRIJEME GODIŠNJIH ODMORA (video)

Najnovije vijesti

S obzirom da je u toku sezona godišnjih odmora, iz prijedorske Policijske uprave apeluju na građane da, u vrijeme odsustva,  posebnu pažnju posvete zaštiti imovine. Kako kaže Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave, potrebno je preduzeti sve mjere, kako bi se smanjila mogućnost pristupa neželjenih lica ličnoj imovini.

– Prije svega, mogu da zaduže blisko lice da obiđe navedeni objekat, a to može biti komšija, prijatelj ili poznanik. Zatim, da se pokušaju ugraditi sistemi tehničkih zaštita na samom objektu, da ni u kojem slučaju ne obajvljuju statuse na društvenim mrežama, da se nalaze na godišnjem odmoru na nekoj udaljenoj destinaciji, da je objekat bez nadzora. Posebno je neophodno da dragocjenosti i oružje deponuju u zaštićene objekte za vrijeme odsustva iz svojih porodičnih kuća – upozorio je Vujanović.

Građani sa kojima smo razgovarali priznaju da nisu oprezni po pitanju zaštite imovine, jer kako kažu, do sada nisu imali problema sa provalama u stanove i kuće. Ipak, bez obzira na to, potrebno je povesti računa o bezbjednosti imovine, kako ne bi došlo do neželjenih situacija.

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!