APIF, Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge, predstavila je poslovnoj zajednici nove proizvode i usluge: E-informator i uslugu ocjene boniteta privrednih subjekata. Ovaj informator privrednim subjektima i zainteresovanim licima dostupan je 24 sata dnevno, potpuno je automatizovan i dostavlja svakodnevno informacije o promjenama vezanim za registrovane subjekte. U svakom trenutku, registruje sve kao što su promjena adrese, zamjena ovlaštenog lica za zastupanje, stanje na računu i istog trenutka   krajnji korisnik elektronskom poštom dobija traženu informaciju.

Uz E-informator, nudi se i usluga ocjene boniteta nekog privrednog subjekta i to u dvije varijante: BON 1 i BON 2. Pored svih podataka vezanih za poslovanje, varijanta BON 2 nudi procjenu kretanja određenog privrednog subjekta u narednom periodu, sa 85-postotnom tačnošću.

I jedna i druga usluga vrlo su korisne privrednim subjektima prilikom planiranja daljeg razvoja i uspostavljanja saradnje, rekla je Žana Račić, koordinator u APIF-u.

S.M.

foto: Giga

PrethodniU PRIPREMI NOVA PREDSTAVA ZA DJECU
SlijedećiNDP PRIJEDOR: NAJLJEPŠE NOVOGODIŠNJE ŽELJE (VIDEO)