5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

„ARCELORMITTAL PRIJEDOR“: DAN ZAŠTITE NA RADU (VIDEO)

Najnovije vijesti

Povodom Međunarodnog dana zaštite na radu, 26. aprila, djeca rudara posjetila su Rudnik „Omarska“. Imali su priliku da vide gdje njihovi roditelji rade. Kako kažu, rudarski posao je težak, a svojim roditeljima su poručili bitnu stvar: da svaki dan na poslu nose opremu!

Ovaj datum jedan je od najznačajnijih u kalendaru Kompanije “ArcelorMittal Prijedor”, a prilika je da se naglasi važnost zdravlja i zaštite na radu kao prioritet.

 

– Postoji dobra praksa u našoj kompaniji, svi incidenti koji se dese, pokušaju se podijeliti sa svim jedinicama, sa svim radnicima. Tako možemo vidjeti i uočiti gdje se šta desilo. Možemo preduhitriti loše situacije, možemo napraviti svoju procjenu rizika za slične situacije, podijeliti to sa ljudima i dati im savjete koji će im sigurno koristiti u razmišljaju i načinu kako će raditi svoj posao – rekao je Mladen Jelača, direktor Kompanije “ArcelorMittal Prijedor”.

Mladen Jelača, direktor Kompanije “ArcelorMittal Prijedor”

Tokom ovog mjeseca organizovne su aktivnosti sa istim ciljem – imati što bolju zaštitu na radu i jačati sve elemente potrebne za to. Zaposlenima u ovoj kompaniji predstavljen je program  „Take care – čuvaj se!“ koji je u početnoj fazi i planirano je da traje 10 godina.

-Svi zaposleni proći će ukupno 20 dana obuke iz ovog programa. On je baziran kao alat koji će stvoriti kulturu bezbjednosti i kao krajni rezultat timsku posvećenost svih zaposlenih: da svaki posao obavljaju, prije svega na bezbjedan način pazeći sebe, a i radnog kolegu – rekao je Davorin Rino Šikman, rukovodilac Službe zaštite na radu u „ArcelorMittalu Prijedor“.

Od aprila prošle do aprila ove godine, u ovoj kompaniji desila se jedna teža povreda na radu.

M.Stegić