Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković obišli su humanitarnu prodajnu izložbu slika u Muzeju Kozare. Svi prikupljeni prihodi namijenjeni su za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici.

Do sad je na ovoj humanitarnoj aukciji prodano šest slika, a novac od prodaje iskoristiće se za nastavak gradnje dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju. Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, zahvalio se građanima Prijedora i gradskoj upravi  učešću u  akciji, kao i  svim slikarima  koji su ustupili svoja djela.

– Zadovoljni smo, jer ovo je peta izložba u Republici Srpkoj, a prodano je preko 30 slika. I svaka  marka uložiće se u izgradnju centra. Naše humanitarne aktivnosti nastavićemo i kroz srednje škole, te putem humanitarnog broja 1412 koji će biti aktivan od 1. oktobra – rekao je Arlov.

Za završetak centra nedostaje još nešto manje od 70.000 evra, naveo je Alov, napomenuvši da očekuje da će objekat bit završen do kraja godine.

– Pozivam lokalne zajednice, institucije, javna i privatna preduzeća da pomognu na ovaj način. Oni koji mogu, jer svjesni smo ekonomske situacije. Vjerujem da ćemo napraviti i veliki upsjeh u osnovnim i srednjim školama, gdje će učenici moći jednom markom pomoći izgradnju centra – izjavio je Arlov.

Grad Prijedor se od prvog trenutka uključio o ovu akciju, uplativši 5.000 KM za izgradnju dnevnog centra, a potom je organizovana i humaitarna izložba rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, ujedno pozivajući one koji su u mogućnosti da kupe i presotale slike.

– Kao humano društvo moramo to pokazati i djelima, a ne samo riječima. Iako je šest slika prodano, pozivam sve vlasnike preduzeća iz Prijedora i ljude koji vole umjetnička djela da dođu i pogledaju izložbu. I da kupe još slika. Jer ovo je dar od srca, ovo je božiji dar – rekao je gradonačelnik.

Prodajna izložba biće otvorena do kraja mjeseca.

Z.J.