Posljednje četiri godine  bavi se parkurom. Vještinu brzog savladavanja prepreka, devetnaestogodišnji Prijedorčanin, Arnel Cerić u međuvremenu je pristojno svladao, a njegove vještine, dok se na glavnom trgu zagrijava i pokazuje neke od svojih vještina, plijene i pažnju prolaznika.

Pogotovo, kad se u jednom trenutku vješto ustrči uza zid, da bi se nakon koluta unazad lako dočekao na noge.  Bilo je manjih ogrebotina, ali većih povreda na svu sreću nije, mada  u posljednje vrijeme najrađe vježba u zoni bivšeg „Celpaka“ koja izgleda prilično ruševo.

– To je odlično mjesto za vježbu, jer teren dobro poznajem, tako da se tu osjećam sigurno. Ovo na trgu je lako i malo za pokazivanje. Obožavam visinu i najsretniji sam kad su prepreke daleko iznad zemlje – priča  Arnel koji bi volio da se ovom vještinom bavi što više mladih kod nas, jer  parkur je, slaže se s onim koji su to ranije rekli,  jednostavno način života. A cijeli grad sala za treninge u kojim mu  ne treba ni  mnogo opreme.

 

– Osim  trenerke i patika. Samo to i dosta dobre volje, jer od parkura ne namjeravam odustati.  Svaki slobodan trenutak, kad nisam na poslu, vježbam. Ko zna, možda jednom stignem i do Red Bul-ovog svjetski poznatog  takmičenja u friraningu. To mi je san – kaže Arnel s kojim često vježba još jedan mladi Prijedorčanin Ladislav Kesar (21) koji je  zahvaljujući vježbama i ametrskim bavljenjem parkura svladao i strah od visine.

KV

foto: Giga

 

PrethodniCILJ KOALICIJE – APSOLUTNA POBJEDA NA OPŠTIM IZBORIMA (FOTO + VIDEO)
SlijedećiBIBLIOTEKA NA POKLON OD „PROSVJETE“  DOBILA 60 NASLOVA (VIDEO)