-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023

„ARSELOR MITAL PRIJEDOR“: URUČENE JUBILARNE NAGRADE

Najnovije vijesti

Prigodnim manifestacijama povodom Svete Varvare i sto godina rudarstva i rudarenja u Prijedoru, danas je pridružena svečanost podjele satova dugogodišnjim radnicima „Arselor Mital Prijedora“.

img_3081

Jubilarne satove za dvadesetpetogodišnju vjernost „Arselor Mital Prijedoru“, a prije toga i Rudnicima željezne rude „Ljubija“, dobila su tri radnika ovog kolektiva.

Ljiljana Štrbac Vujčić
Ljiljana Štrbac Vujčić, rukovodilac „Mitalovog“ sektora kadrovskih, pravnih i opštih poslova

– Ovo je veliki jubilej za našu firmu kao i za ovaj grad. Ovim putem želim da čestitam svim radnicima kao i građanima Prijedora i Ljubije veliki jubilej, sto godina od industrijske prerade rude u ovom području – rekla je Ljiljana Štrbac Vujčić, rukovodilac „Mitalovog“ sektora kadrovskih, pravnih i opštih poslova. Ona je dodala da „Mital“ svake godine, pa tako i ove, koristi priliku da nagradi svoje radnike za vjernost ovoj firmi.

Persa Vuleta
Persa Vuleta, diplomirani inženjer rudarstva

Persa Vuleta, diplomirani inženjer rudarstva, nije krila zadovoljstvo što je jubilarni sat dobila baš u godini kad Prijedor obilježava stogodišnjicu industrijskog rudarenja.

– Ovaj sat mi znači dosta, jer i ja, u ovdašnjem rudarstvu, radim punih 25 godina, a to je četvrt vijeka jubileja – navela je Vuleta.

Goran Došenović
Goran Došenović

Za 25 godina vjernosti rudarskom pozivu nagrađen je i Goran Došenović koji se u „Mitalu“ bavi istražnim bušenjem i pronalaženjem novih ležišta željezne rude.

– Ovo je lijep gest naše kompanije koja se dugo godina bavi rudarstvom. Nadamo se će tako biti i ubuduće – kazao je Došenović.

Stojan Kantar
Stojan Kantar, demperista

Ovu svečanost i poklon-satove kao priznanje za vjeran i samoprijegoran rad vidi i demperista Stojan Kantar.

Prigodne manifestacije povodom stogodišnjice rudarstva u Prijedoru biće nastavljene večeras, promocijom rokovnika „Rudarski vremeplov“, rudarskom proslavom u Hotelu „Prijedor“ i izložbom „Sto godina rudarstva“ u Muzeju Kozare. Sve to, svečanom akademijom u Pozorištu Prijedor, biće nastavljeno u subotu, dok će u Sportskoj dvorani „Mladost“ biti priređene rudarsko-sportske igre.

R. Rečević

foto: Dragan Stojnić Giga