-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

„ARSELOR MITAL“: SATOVI ZA DVADESET GODINA STAŽA (FOTO i VIDEO)

Najnovije vijesti

Rukovodstvo Kompanije „Arselor Mital“ Prijedor uručilo je satove za 27 radnika koji imaju između 20 i 25 godina radnog staža, povodom Dana rudara, Svete Varvare. Radnici su zahvalni na poklonima, kojima se priznaje njihov doprinos razvoju preduzeća i same rudarske industrije.

– Veoma mi je drago, jer je u ovim vremenima velika stvar  provesti 20 godina u jednom preduzeću – rekla je Ljubica Milojica, jedna od dama koje su dobile satove.

Radnici su se prisjetili kako je bilo praviti prve korake u ovoj industriji.

– Bila su to izazovna vremena, naročito tokom osamdesetih godina, kada su, pored rudarstva, razvijane i sporedne djelatnosti. Bio je to izazov za sve nas: od radnika, uprave do stručnjaka koji su podnijeli ogroman teret u razvoju Rudnika – napominje diplomirani inženjer metalurgije Nenad Marjanović, koji je četiri decenije proveo u ovom poslu. Satove im je uručio generalni direktor „Arselor Mitala“  Mladen Jelača, koji je rekao da su ovakve manifestacije dio tradicionalnog obilježavanja Dana rudara, 17. decembra.

– Mi svake godine imamo obiman program obilježavanja Dana rudara. Želimo da se ljudi koji su danas ovdje, osjećaju ugodno i da znaju da rade u organizaciji na koju mogu biti ponosni – napomenuo je Jelača.

Dodao je da su oni jedna od rijetkih kompanija koja, u ovim vremenima, na ovaj način pokazuje zahvalnost radnicima.

Z.Jelić

foto: Giga