18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

„ARSELOR MITAL“: SINDIKAT OSTAJE PRI SVOJIM ZAHTJEVIMA (video)

Najnovije vijesti

Iz Sindikalne organizacije „Arselor Mitala Prijedor“ poručeno je da ne odustaju od svojih zahtjeva koje su iznijeli na štrajku upozorenja krajem juna, a to je povlačenje odluke o otpuštanju 300 radnika, te povećanje plata zaposlenih u ovoj kompaniji.

– Nakon niza naših aktivnosti u proteklom periodu, trenutna situacija je takva da je Poreska uprava Republike Srpske u završnoj fazi odabira revizorske kuće koja će se baviti pitanjem transfernih cijena. Mi očekujemo da će, poslije toga, doći do određenih sastanaka na kojima bi se razgovaralo o povlačenju odluke o otpuštanju radnika. Mi od svojih zahtjeva ne odustajemo – rekao je Saša Kukolj, predsjednik Sindikalne organizacije.

On je dodao da očekuje da će razgovori uroditi plodom, jer postoje indicije da će doći do određenih pomaka u odnosima Vlade RS i „Arselor Mitala“, a da će se, nakon toga, krenuti u pregovore o povećanju plata radnicima. Kukolj je naglasio da se najavljeno otpuštanje ne tiče samo radnika, već bi ono imalo ozbiljne posljedice i za njihove porodice i lokalnu zajednicu u cjelini.

Z. J.