3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

ASFALTIRAN PRISTUPNI PUT U GORNJOJ LAMOVITOJ

Najnovije vijesti

U Gornjoj Lamovitoj završeni su radovi na asfaltiranju pristupnog puta u dužini 1,3 kilometra, koji povezuje mjesnu ambulantu, prostorije mjesne zajednice, osnovnu školu i poštu. Vrijednost radova je 93.000 KM, što je u potpunosti finansirala Vlada RS. Ovu lokaciju danas je obišao gradonačelnik Slobodan Javor, izrazivši zadovoljstvo što je inicijativa za asfaltiranje potekla upravo od mještana.

“Mještani su ti koji treba da određuju i postavljaju uslove i prioritete, šta je to bitno za njihovu mjesnu zajednicu. Gornja Lamovita je živo selo, a odlučili smo se da uradimo ovaj dio zbog velike frekventnosti. Tu je pošta, ambulanta, škola koju pohađa 300 učenika”, rekao je Javor. On je rekao da je ovo još jedan u nizu pokazatelja odlične saradnje republičkog i lokalnog nivoa vlasti, koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

Po riječima gradonačelnika, nakon Gornje Lamovite, infrastrukturni radovi biće realizovani u Omarskoj i Jelićkoj kao i u drugim naseljima, ukoliko to vremenske prilike dozvole.

D. S.