3.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Novembra, 2023

ASFALTIRAN PUT U VOLARU

Najnovije vijesti

Mještani Volara dobili su asfalt, koji ovo selo povezuje sa Bišćanima i sa gradom. Dužina puta je 1, 6 metara, a širina oko četiri metra. Kažu da su dugo čekali na asfalt, te da je putna infrastruktura jedan od većih problema ove mjesne zajednice.

“Konačno smo dočekali ovaj dan. Prošao je asfalt do Volara. Nadamo se da će doći i voda, da bi ovo mjesto oživjelo”, rekao je mještanin Volara, Sretko Katana.

Vrijednost projekat je 235.000 KM. Sredstva su obezbijedili Grad Prijedor i Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH.

“Radi se u neizbornim godinama. Ovo je jedna od najuspješnijih godina. Želim da kažem da je grad Prijedor jedna od rijetkih lokalnih zajednica, gdje dobro sarađuju Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Upravo je plod te saradnje ovaj projekat”, istakao je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

Projekti koje su zajedno realizovali Grad Prijedor i Federalno Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica u ovoj godini vrijedni su oko dva miliona KM.

“Iz budžeta Vlade Republike Srpske i od strane predsjednika Republike Srpske ove godine u povratnička naselja biće investirano dva miliona KM”, rekao je Mirsad Duratović, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Na području Prijedora u toku ove godine asfaltirano je više od 100 putnih pravaca.

B.D.