18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

ASFALTIRANO 13 ULICA U ORLOVAČI

Najnovije vijesti

U prijedorskom naselju Orlovača završeno je asfaltiranje 13 ulica, dužine 2.100 metara, a vrijednost radova je 330.000 KM. Niko zadovoljniji od mještana ovog naselja. “Posljednjih godina mnogo ulica je asfaltirano u Orlovači. Bilo bi dobro da nam “Vode Srpske” riješe odvodnju, kako ne bismo imali problema sa poplavama i ovo će biti najuređenije naselje u našem gradu”, rekao je Ranko Jakovljević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Orlovača.

Riječ je o nastavku projekta asfaltiranja i rekonstrukcije saobraćajnica na području Grada, koji je Gradska uprava započela u septembru ove godine.

“Koliko bude trajala građevinska sezona toliko ćemo i raditi. Sa izvođačem radova dogovorićemo kojom dinamikom ćemo dalje raditi”, rekao je Dragoslav Kabić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove u Gradskoj upravi.

Izvođač radova je preduzeće “Prijedorputevi”. “Danas završavamo fazu radova koja je implementirana na osnovu okvirnog sporazuma kojeg smo potpisali sa Gradskom upravom Prijedor. Nakon tog potpisali smo prvi pojedinačni ugovor vrijednosti 1.244.000 KM sa PDV-om. Taj ugovor uključuje 31 lokaciju na teritoriji grada, u ovom naselju je asfaltirano 13 ulica. Po tom ugovoru ostaju nam da se završe dvije lokacije u Omarskoj i Lamovitoj”, rekao je Radenko Crnogorac, direktor “Prijedorputeva”.

M. Š.