12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

ASVALTIRANJE PUTA KOJI SPAJA MILJAKOVCE I RAKELIĆE

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, sa saradnicima, obišao je danas radove na asfaltiranju puta koji spaja naselja Rakeliće i Miljakovce. Riječ je o putnoj dionici dužine 1.100 metara i širine četiri metra.

–  Ovo je bitna poveznica između dva sela. Ostaje još da u narednom periodu asvaltiramo dio puta od 900 metara, da se spoji do Rakelića. Mislim da će ovo biti od velike koristi za mještane Rakelića i Miljakovaca, za vozače koji se kreću ovim pravcem, kao i učenike – rekao je Đaković, izrazivši zadovoljstvo radovima koje izvodi preduzeće „Prijedorputevi“. Vrijednost investicije je 131.487 KM.  U ime mještana, Gradskoj upravi Prijedor zahvalio se Zdravko Torbica.

– Put za ovaj kraj znači mnogo. Dobar put, dobro snabdijevanje električnom energijom i vodom, preduslovi su za kvalitetan život na selu te pozitivna poruka mladima da ostaju ovde i bave se poljoprivredom – rekao je Torbica. On je naglasio da stanovnici ovog kraja očekuju i projekat vodosnabdijevanja Tomašička jezera.

– Nadamo se da će se ubrzo nastaviti ova dionica tako da bi se put od magistralnog puta Prijedor – Sanski Most do magistralnog puta Prijedor – Banjaluka spojio asfaltom i sav putnički saobraćaj tu preusmjerio. Time bi se rasteretio put Prijedor – Tomašica i imali bismo dvostruku korist – rekao je Torbica.

D. S.