Na sarajevskom polumaratonu, koji je ujedno i državno seniorsko prvenstvo BiH i trka medjunarodnog karaktera,  učestvovalo je  oko 3.000 atletičara iz više od 30 zemalja. Među učesnicima bili su i članovi ekipe “Otpisani” iz Prijedora koji su iznenadili mnoge favorite. U jakoj konkurenciji Slaviša Bunić  je uspio da se izbori za treće mjesto u ukupnom plasmanu, a mladi  Božidar Vujić je stigao peti, što je veliki uspjeh za ovog mladog i perspektivnog atletičara čije vrijeme tek dolazi.

Slavisa Bunić je osvojio titulu  seniorskog  šampiona, a mladi Božidar Vujić je vicešampion Bosne i Hercegovine u polumaratonu. Ističu da je staza bila jako zahtjevna, vrijeme veoma pretoplo, a ovo im je najteža trka ove sezone. Bunić ističe da su u posljednje vrijeme imali dosta trka i da je zadovoljan postignutim.  Na Balkanskom prvenstvu za atletičare starije od  35 godina, koje traje do nedjelje 24. septembra u Bugarskoj, Bunić brani tri titule prvaka i pokušace da obori rekord balkanskih prvenstava na 3.000 metara  sa preprekama.

Bunić je dobio poziv od selektora seniorske reprezentacije da brani boje BiH na prvenstvu Balkana u maratonu, 8. oktobra u Zagrebu. -Obzirom da nisam dovoljno pripremljen za ovu disciplinu, a  još me muči povreda pete, morao sam odbiti poziv,iako je veoma privlačna ponuda. Što se tiče završetka sezone nadam se da ćemo odbraniti titulu ekipnog prvaka u krosu i otići na kup evropskih sampiona i to bi bila kruna sezone pored jos nekih izazova koje planiramo ostvariti – ističe Bunić.

M.Bogun

PrethodniODRŽANI “DANI SRPSKE U SRBIJI”
SlijedećiRUKOMET: „JEDINSTVO ADLER“ GOST „MIRE“