Atletičari iz Prijedora, “Otpisani”, treći put uzastopno, osvojili su titulu ekipnog prvaka na jednoj od najsavremenijih trkaćih staza u Europi i oborili lične rekorde na 12,2 kilometra

Na Žumberačkoj stazi (Hrvatska), trci na 15 kilometara i 200 metara, u veoma jakoj međunarodnoj konkurenciji, tim “Otpisani”, uz odbranu titule, je oborio rekord ove veoma teške i izazovne staze. Zbog gužve na granici kasnili su i nisu se zagrijavali. Trener Slaviša Bunić priznaje da se  nisu nadali medalji, ali nadljudskim naporima, sva tri člana su uspjeli pobijediti. Uz to, oborili su rekord staze kao ekipa i istrčali lične rekorde.

U generalnom plasmanu Božidar Vujić bio je drugi pojedinačno, s vremenom od 53 minuta na 15,2, Slaviša Bunić četvrti, a mladi  Saša Dobrijević peti (njegova disciplina je 1.500 metara).

U  kategoriji do 21. godine Vujić je bio prvi, a Dobrijević drugi, dok je veteran Bunić zauzeo prvo mjesto.

“Otpisani” se nisu zaustavili na ovome te su sutradan briljirali na noćnoj trci u Banjaluci na 3.000 metara. Kao prvoplasirani, zajedno su ušli u cilj.

Bunić smatra da će Vujić, u veoma kratkom roku, biti kandidat za obaranje rekorda BiH na 5.000 i 10.000 metara, koji je stariji od 40 godina.

– Radimo na tome da od jeseni registrujemo klub u Prijedoru. Dosadašnje rezultate smo postigli bez sponzora. Uz njihovu pomoć,   nadam se da ćemo se dokazati kao ekipa i pojedinci. Sva trojica smo članovi seniorske reprezentacije BiH – istakao je  Bunić.

M.Bogun

PrethodniU SUDARU “PASATA” I MINIBUSA POVRIJEĐENO OSAM LICA (FOTO)
SlijedećiFUDBAL: “RUDAR PRIJEDOR” NA LIDERSKOJ POZICIJI