11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

AUTOMATSKIM PUŠKAMA OPLJAČKALI POŠTU U KNEŽICI

Najnovije vijesti

Dvojica maskiranih  razbojnika jučer ujutro su oko 7 časova uz prijetnju automatskim puškama opljačkali seosku poštu koja se nalazi u centru Knežice. I mada niko jučer nije želio precizirati koju su sumu odnijeli, ipak nezvanično saznajemo da su dvojica maskiranih razbojnika iz kase pošte odnijeli tek nekoliko stotina maraka.

Sve je po riječima Marinka Drljače, upravnika pošte u Knežici, potrajalo desetak minuta. Marinko priča da je u sedam došao na posao. Uredno je isključio alarm, ušao u objekat, otključao kasu i upalio grijalicu. U tom trenu ušla su dvojica maskiranih muškaraca.

Marinko Drljača
Marinko Drljača, upravnik pošte u Knežici

-Na glavi su imali, koliko sam mogao da vidim, neku crnu čarapu ili kapu, samo su im oči virile.  U rukama su držali automatske puške. Odmah su povikali  da legnem na pod i da se ne igram životom da slučajno pogled odvojim od poda i pogledam prema gore. Cijev puške mi je bila na potiljku. Kad su uzeli to para što je bilo u kasi otišli su, a ja sam zvao  policiju- ispričao je Marinko.  Strah ga je stigao tek nakon sat vremena.

-Valjda čovjek u prvi mah i nije svjestan šta mu se dešava. Mene je stiglo za sat, a prava je sreća da u vrijeme kad su bili u pošti niko nije naišao. – kaže Marinko i dodaje da su po nekom njegovom  zapažanju razbojnici visoki oko 180 centimetara i stari oko 40 tak godina.

U CJB Prijedor jučer su rekli da je potraga za počiniocima u toku i da su uviđaj obavili policijski službenici PS Kozarska Dubica  zajedno s Brankom Bjelajcem, tužiocem  Okružnog tužilaštva iz Banjaluke.

opljackana-posta-u-knezici

Ovo je prvi put da je mala seoska pošta u Knežici  bila na meti razbojnika.

M.Z. i D. St.

Foto: Giga